voor advies, ontwerp en aanleg van uw tuin.

Garden Totaal
Dishoekhof 6
5043GS Tilburg
Tel: 0613942788

De tuin is een vertaling van gevoel” 

Bij de plantkeuze spelen een aantal zaken een grote rol. Veel mensen gaan bij hun plantkeuze uit van hun gevoel en kiezen uiteraard wat zij mooie planten vinden, daarna komt ook eventueel de hoeveelheid onderhoud nog aan de orde. Het is echter van essentieel belang met iets meer aspecten rekening te houden. Er dient bij het ontwerpen van en tuin in balans rekening gehouden te worden met,“ het groene frame” in de tuin, zodat deze het hele jaar door mooi blijft, de groei van planten, de onderhoudsvriendelijkheid, en de juiste verdelingen afmetingen en bloeiwijze van planten en of planten bij elkaar passen.  

Gekeken naar de opbouw van een juiste planten verdelingen is het opbouwen in lagen van essentieel belang. We creëren daar waar wenselijk een bodembedekkerlaag die mooie begroeide en onderhoudsvrije vlakken te creëren. Daarboven komt een laag met hogere planten struikachtige planten en halfhoge bloemenplanten.
Als hoogste laag kiezen we voor de grote struiken en boomachtige planten. Deze geven plaatsen waar schaduw en massa mee gecreëerd kunnen worden. Bij de soort boom en snoeivorm is erg het belangrijk, het volwassen stadium van de boom niet uit het oog te verliezen.